torsdag 14. oktober 2010

Litt av hvert

Jeg hadde som mål å fullføre kåpa til farmor i helgen som var, men etter en tur til Bogstadvannet med 2 søte nieser og en litt åpen hals på den minste, måtte det bli en liten avsporing fra kåpe-strikk.
2 små halser til 2 søte jenter, strikket i Kashmiralpakken til Sandnes. Et nydelig mykt og godt garn, som røyter noe helt sinnsykt (håper det går seg til etter vask) Mønsteret er også fra Sandnes, jeg måtte bare justere litt maskeamtall for å få riktig størrelse. Minste str, 56m, passer til Tuva, en stor jente på 6 mnd. Den største, 68m, passer til Hedda, en 3,5 åring.For en stund siden bestilte Hedda ett par musetøfler. Jeg strikket de for en stund siden, men syntes de hadde elendig passform. Valgte allikevel å fullføre, og de ser vel i grunn mer ut som om de er laget av en på 10 eller noe, enn en som har strikket noen masker tidligere :) Og passformen ER helt håpløs!! Men Hedda var storfornøyd, faktisk så fornøyd at de måtte soves med første natten :D

                            


Pamuya-sjal strikket i Sandnes Alpakka.
Dette har vært ferdig lenge, men har ikke blitt blogget.
Det var noen flittige strikkere som startet en along på Hobbyboden, og jeg er lett å overtale. Jeg ønsket ett litt større og "røffere" sjal, til hverdagsbruk , og selv om jeg angret flere ganger underveis for garnvalget mitt, ble det vel egentlig akkurat som jeg hadde tenkt når det ble ferdig. Ett morsomt sjal å strikke, selv om det var lange og tunge omganger på slutten. Strikket på pinne 4,5 (tror jeg)


Kåpa til farmor er ferdig, den mangler kun knapper, så jeg har kastet meg over ett nytt prosjekt. Dette skal bli en tunika fra Heilo-heftet til Dale, men jeg strikker den i Falk. Strikkes ovenfra og ned (genialt) og jeg er knallfornøyd med fargevalget, selv om det er noe skikkelig herk å strikke med svart garn.

6 kommentarer:

Ane sa...

Så utrolig søte de musetøflene var da!! Skjønner godt at de måtte soves med. Hehe.. ;) Gleder meg til å se den kåpa (jeg har hørt så mye om) ferdig. ;) Klem.

Quiltemarerittet sa...

Jeg likte de halsene kjempegodt! Nydelige er de.

Unknown sa...

Flotte halser du har strikket, ser gode og varme ut..
Ha en fin kveld :o)

KRØLLEMIKKEL sa...

Så mye flott di har laget.

Meta sa...

Gubban så mye fint du har laget! De halsene er jo bare nydelige!:)

Ønsker deg en herlig helg!

Inger sa...

Hei og takk for sist! Hyggelig å hilse på deg på Santinos :)
Nå har jeg kost meg med bloggen din, og sett på alt det flotte du har laget, spesielt til de skjønne små niesene dine :)