fredag 13. januar 2012

Årets første produksjon.

Først må jeg vise frem godbitene jeg fikk fra selveste Ane, etter å ha vunnet give away hos henne i romjula:

Takket være samme Ane har jeg blitt veldig glad i duett, og fargen er jo bare helt perfekt. Jeg er, som dere kanskje har sett i bloggen, blå, grønn eller lilla :) Det blågrønne nøstet (også PERFEKT farge) er Rowan Coocon, som er ett nytt garn for meg, men som Ane har skrytt hemningsløst av i lengre tid, så jeg gleder meg til å prøve det :) I tillegg var det masse fine knapper! Tusen tusen takk Ane, du er en knupp :)

Denne buksa startet jeg på en god stund før jul, og det var egentlig meningen at Hedda skulle fått den til jul. Men jeg kan i grunn ikke tenke meg kjedeligere gave enn å få ullbukse til jul, så jeg la den "på vent" og konsentrerte meg heller om litt morsommere strikk. Ribbestrikket bukse ER kjedelig!! Men nå er den i hvert fall ferdig og overlevert mottakeren.
Strikket i New Zealand lammeull, dobbelt garn på pinne 4.
Str 6-8 år (hun er da så lang i beina denne lille snart 5 åringen) etter nøstebarnoppskrift.
Har selvfølgelig ikke kontroll over hvor mye garn jeg har brukt, men tipper på ca 80 g av den burgunderrøde, og da 40 gram av hver av de grå (lys og mørk)

Jeg har nå omsider skjønt at jeg må slutte å ta bilder med mobilen (alternativt jeg må få meg NY mobil!!), så derfor blir det bare en sniktitt på mine ego-produkter, inntil jeg får tatt noen bilder det går an å vise frem.

Først ut er min nye, fantastisk deilige Marius, strikket i Sandnes Alpakka. Clothilde-sjal: Strikket i Malabrigo Sock på pinne 4. Fargene er egentlig blå, grønn og lilla (bombe), men dette bildet gjengir helt feil farger...


Jeg har i lengre tid ønsket meg en stor hals, en jeg kan ta dobbelt rundt halsen. Jeg har søkt etter oppskrifter rundt omkring og har funnet masse fint. Planen var egentlig å strikke en med (jukse-)fletter og jeg stupte inn i garnlageret for å finne egnet garn. Jeg fant to nøster med Iris, ett hårete alpakkagarn, som egentlig ikke er brukandes til noe... Men sta som jeg er, hals skulle det bli, men dog uten fletter... Glattstrikk rundt og rundt til det var tomt for garn, ble løsningen.
Den er sinnsykt mykt og god, - og varm, men det er litt vanskelig å puste når det hårete garnet kommer i munn- og neseregionen :D Men den blir sikkert fin om en 10-12 år, da den har sluttet å røyte....


Til slutt vil Snorre også si hei. "Lille" Snorre synes det er helt ok å ligge i en stol som er ALT for liten.
8 kommentarer:

strikkedilla sa...

Så mye fin strikk. Nydelig Mariusgenser.

LisaM sa...

Marius`n din ble kjempefin Jane:)
Ja, alt det andre også:)
Åsså så heldig du var med gevinsten!!!!:))) Jeg vinner aaaaldri...

Ønsker deg en fortsatt super helg!!
Åsså håper jeg vi ses snart;)

wims sa...

*vinker til snorre*

så masse fint du har produsert i det siste. Og den mariusen ble kjempe fin. Drømmer om en sån selv. Men så var det denne mønsterstrikken på et så stort plagg da. Knallfin er den ihvertfall :O)

wigdis sa...

Så mye fint garn du har fått, heldige du. Kanskje jeg får kjenne på det Rowan garnet en gang :))
Enig at det er kjedt både å strikke og å få slike bukser, men nei så gode de er å ha da. Denne ble veldig fin.
Den halsen så helt herlig ut, jeg er veldig svak for slikt pusegarn så jeg håper du har den med neste gang vi treffes så jeg får tatt på det. har aldri hørt om garnet før. Håper vi får til et lite treff snart, da kan du jo ha den fantastisk flotte Mariusen på deg så får vi andre sett den i RL.
Til slutt en stor klem til go'gutten Snorre. Han er noe for seg selv da.

Hunnipunni sa...

Du er kjempeproduktiv Jane !! Fine ting du har laget. Håper jeg får sett den mariusen en gang, den ser råfin ut !!!

Grattis med vinnerlykken !! Skal si det var mye fint du fikk. Håper du får en flott uke :)

Vibekes lille ullne sa...

Så masse flott det var her. Mariusen så nydelig ut og jammen er du tålmodig som strikker ribbebukse i så stor størrelse. Nydelig sjal og hals også. Må smile litt av Snorre i den lille stolen.

Nå er det vel bare å legge opp til Irish coffee! :)

Marianne sa...

Flott blogg du har med en masse fine ting:)
Hilsen fra Marianne

Tone sa...

Å du er så super flink, Jane!! Blir helt målløs av alt det du strikker.

Snorre er jo bare nydelig! Gleder meg til å se dere til helgen!