tirsdag 27. november 2012

Lille blånisse - Hedda.

For en stund siden ringte Hedda, min niese på 5,5 år til meg, og lurte på om jeg ikke kunne strikke blånisselue til nissefesten i barnehagen... Jeg ble tatt på fersken midt i en liten cowboystrekk, og var vel i overkant trøtt, og hørte at hun ønsket seg blånisselue til nissebamsen... Samtalen tok litt av, og etterhvert hadde jeg lovet å både strikke lue og vest, og kanskje sokker og votter og til denne bamsen som jeg så for meg som en bitteliten sak... :o) 
Overraskelsen ble derfor stor når  jeg skjønte at det var til HENNE disse blånisseklærne var, så jeg måtte moderere meg litt :) 
Men i hvert fall, lue og vest, det ble det...Lua er strikket etter "veien blir til mens du går- metoden", med hjelp av ett par tre forskjellige oppskrifter. Strikket i DSA Tynn Alpakka, dobbel tråd, på pinne 3,5 og 4, og tovet lett i maskinen. 


Vesten er strikket ett mønster fra PT-design nr 111, og tok usannsynlig lang tid. Grunnen er at jeg kløna noe innmari, og måtte strikke bakstykket to ganger. Jeg ble omsider fornøyd, og ønsket også å tove denne lett i maksinen, lue ble jo så fin, men det gikk ikke så bra...  Denne ble ALT FOR mye tovet, og flettene i front er knapt nok synlig. Denne er strikket i riller, mens lua er glattstrikk, det kan jo være det som er årsaken...? Eller at vesten er strikket å tykkere pinner...? 
Uansett, dobbel tråd tynn alpakka, sånn ganske nøyaktig 150 gram, pinne 5. (og den var veldig fin før den ble tovet :o) ) 

Og btw, hun har den VANLIGE blånisselua altså, det er ikke tanten som er helt ute å kjører :)


3 kommentarer:

Anne-Lene sa...

DU ER SÅ FLINK!!!! Blir imponert :) Kan ikke legge opp en eneste maske selv...

wigdis sa...

Nå måtte jeg le, ikke alltid like lett å skjønne hva disse småtassene prater om.
Lua ble helt super og vesten likeså. Vesten ser jo nydelig myk ut. Det ble så fint med den knytinga.

Tone sa...

Du tryller fram så mye fint! :-)