onsdag 23. april 2014

Tuva 4 år.

7 april ble min minste niese Tuva hele 4 år... Som tiden flyr!! 
Tante måtte selvsagt finne noe å strikke, og siden jeg selv synes småjenter med strikkekjoler/tunikaer er veldig søtt, så måtte det bli noe i den "gata"... Men Tuva har sine meninger, og kjoler som ikke svinger er kjoler man ikke kan bruke. Så derfor endte jeg med denne: 


Mønsteret heter Nina, og jeg har strikket den i Alpakka Silke, dobbelt tråd. Kjolen ble kanskje litt "tung", men det gjør i hvert fall at den henger fint og svinger bra :) 
Mønsteret og mer info finner du ved å følge denne ravelrylenken.

Siste helgen i mars var jeg på stort strikketreff på Økern. En helg på hotell 20 min hjemmefra går også fint :) En helg full av garnsnakk, garnkjøp, strikkekos og hyggelige damer. Pinneguri var også der, med sitt helt nye mønster på barnejakke. Jeg falt hodestups, og når jakka i tillegg heter Tute-Tuva så var det jo ingen vei utenom, selv om tiden var knapp:  Jeg har strikket den i Kauni, og strikkefastheten stemte ikke helt, så jakka ble i største laget. Med hjertet i halsen satset jeg på at en lett toving i maksinen ville gjøre underverker, og jammen, den ble  veldig fin og Tuva har fin jakke (som hun kan vokse litt i) til barnehagebruk. 
Mer info finner du her


Om tiden ikke var knapp fra før av, datt jeg plutselig over Invitasjonen fra Ingvill Freland, og siden jeg gikk tom for garn til jakka  og måtte vente en liten dag kastet jeg meg like godt over denne. Valgte å droppe hetta, siden tiden var knapp og jeg egentlig ikke er så fan av hetter på strikkaplagg... 
Her ble siste tråd festet 2 timer før feiringen :) 


Strikket i Alpakka ull på pinne 5 så gikk det heldivis fort :) 
Mer info her 

6 kommentarer:

Lisbeths Verden sa...

Jeg tenkte tanken om at den der svinger fint når jeg så bildet :) Og det er jo et must, Hilsen Beth

Anonym sa...

Vakker kjole, vakker genser og ikke minst; vakkervakker tute-tuva-jakke. Det mønsteret ble bare alldeles nydelig i din valgte fargekombinasjon. Veldig heldig at det gikk så bra med tovingen også :-)

Ha en fortsatt fortreffelig strikke-april :-)

LisaM sa...

Du altså!! Flotte plagg:) Men jeg satt jo nesten med hjerte i halsen når jeg leste det!!! Heldige Tuva som har en så snill strikketante:)

wigdis sa...

Kjolen har jeg sett i rl og kan bekrefte at den ble alldeles nydelig i det garnet. Tute-Tuva ble veldig fin og jeg gleder meg til mønsteret kommer til salgs. Utrolig heldige disse niesene dine som får så mye flott.

Hanne sa...

Åhh så mye lekkert strikk. Du lager så utrolig mye fint. Kjolen og uglejakken falt jeg spesielt for. Det var forresten veldig koselig å treffe deg på treffet. Vi får skravle litt mer neste gang.

Ina sa...

O store, for et tempo du strikker i! Imponert. Alt var kjempefint, og tute-tuva er jo bare skjønn. Nydelig genser også, fiffig med fletten under ermet!