lørdag 21. februar 2009

Min deilige Marius.

Jeg har lenge hatt lyst på mariusgenser, men har liksom ikke helt klart å bestemme meg for hvilken. Jeg likte både den med rundsal og den med ribbestrikk, men å strikke mønster frem og tilbake, det gidder jeg bare ikke altså.
Vel, jeg har tenkt, tittet og vurdert frem og tilbake, men så plutselig kom denne damen på den geniale ideen om å kombinere begge oppskriftene.
Så dette er altså Marius med ribb - OG rundsal.
Jeg bare digger den. Den er strikket på pinner 4 med Sandnes Alpakka så den er nydelig myk og varm, uten å bli FOR varm. Jeg kunne med fordel brukt pinner nr 3,5 (alpakka'n blir liksom litt slaskete i bruk) og dessverre ble den litt for stor (som vanlig!!!), men som sagt jeg digger den og har brukt den mye allerede.
Vurderer faktisk å strikke samme genseren med setesdalsmønster, men jeg har ikke sett den med rundsal så da må jeg i såfall moderere mønsteret selv. Da med en pinnestr mindre, og med koksgrå bunn... Sukk! Så mye lyster og så lite tid....
Nå er jeg faktisk igang med litt hekling. Planen var Eva's shawl, men motet har sviktet litt... Må først bli litt "heklevarm" så nå holder jeg på med stav etter stav etter stav i et helt enkelt sjal i olivengrønn alpakka fra Sandnes... Av en eller annen grunn føles garnet veldig mye mer "stikkete" når det er heklet, men jeg kalkulerer med at det går over etter en vask eller to. Stikking i halsen er ikke godt (sjal bæres som skjerf selvfølgelig....)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei - titter innom for å ønske deg ei god helg. Mye flott strikk her. Du er skikkelig kreativ :-)

Jorun sa...

Nydelig marius!!!
Ønsker deg en fin helg!

Inger sa...

For en flott Marius! En sånn kunne jeg godt tenkt meg også :)
Ha en fin helg!

salvie sa...

Så flott marius genser.Og en koselig blogg du har.god helg:)

Anonym sa...

WOW! Den ble utrolig flott. Det er noe spesielt med Marius i de mer tradisjonelle fargene, og jeg må jo si at prikken over ien ble ribben og rundfelling, denne er helt etter min smak!

Anonym sa...

åh, det er den fineste mariusen jeg har sett! Nydelig!
God helg videre!