onsdag 16. mars 2011

Mitukjole med blomster.

Denne kjolen (genseren) var kjapp og morsom å strikke. Kanten, som egentlig skulle ha vært krepsemasker, var ikke like morsom, og blomstene var og relativt knotete. Men resultatet ble ikke så verst :)

Oppskriften har jeg som vanlig gjort en del endringer i. Jeg startet med en kort og vid utgave med korte ermer, gikk over til en lenger og smalere underveis, og endte med raglanfelling, lange "trompetermer" og høy hals :D  Dette er ingen lett sommerkjole akkurat, men heller en veldig god og varm vårgenser, derav erme- og halsvalget. Raglanfelling er bare en stor favoritt her. For det første, og viktigste, det blir minimalt med montering, og for det andre, den sitter veldig mye bedre på.
 Mønster: PT DESIGN 102 En salig blanding mellom mønster 1574 og 1593, med egen vri :)
Pinner: 4,5
Str: Small
Garn; Mitu (ett nydelig alpakka garn) Ca 650 g (???? må dobbeltsjekkes)

Jeg hadde selvsagt kjøpt GODT med garn, i tilfelle/kjekt å ha osv, så da måtte det bli en matchende lue, som forøvrig har blitt en stooor favoritt.. Fryktelig lite tiltalende bilder, men den er akkurat passe fin, uten å være for fin, og akkurat passe baggy, uten å være for stor.
Mønsteret jeg har brukt som inspirasjon heter Molly, er gratis, og finnes her 


7 kommentarer:

Karipia sa...

Nydelig kjole i lekker farge:))

Ane sa...

Ååå endelig fikk jeg se den ordentlig. Misunnelig altså. Den ble jo bare døds fin! Heldige du. Gleder meg til å se den i real life også. :)

wims sa...

Kjolen ble rålekker i den fargen. Jeg vil også ha tolmodighet til sånn kjoleting :O)

Og lua ble også kjempefin. Har et par av de selv, og bare elsker de.

Og den capsen går så fort å hekle atte det kan jeg vise deg på togturen. Bare husk 2 nøster med freestyleaktig garn i din farge ;O)

Hanne sa...

Nydelig kjole Jane :D ønsker deg en kjempe fin søndag :)

Tani sa...

For en flott kjole du har laget! Jeg likte fargen veldig godt og synes blomstene var riktig så fine,jeg..Ha en flott ny uke. Klem

Smarie sa...

Kjolen din var rålekker ;o) Kjempeflott farge. Fristet til å strikke en til når jeg så fargen din ;o)))

Hilde sa...

Lekker kjole, flott farge.