torsdag 6. november 2008

Fritidsgarnkjole.

I helgen var Ane på besøk, og vi strikket selvfølgelig. Ane på ett dekken til Solo, jeg på fritidsgarnkjolen. Snorre synen det er helt utrolig kjedlig med all denne strikkinga og klarte å innynde seg litt hos Ane for en kosestund. Er de ikke søte?? Startet med godt mot på fritidsgarnkjolen torsdag kveld. Den var kjapp og enkel å strikke på pinnenr 6 og med tykt garn. Perfekt tv strikking med masse glattstrikk. Litt trøbbel skulle det selvfølgelig bli underveis, søndag gikk jeg tom for garn.... Dro optimistisk innom den lokale garnbutikken, den eneste i området jeg visste hadde fritidsgarn, men den butikken jeg liker aller dårligst.... De var tomme!!! Selvfølgelig!! Tirsdag dro jeg til Kjelsås rett fra jobb. Kø både til og fra, og svart samvittighet for hunden som var alene hjemme, men jeg fikk tak i det ene nøstet mitt (og litt annet stæsj og selvfølgelig) og kom i mål med kjolen tirsdag kveld. Skuffelsen var STOR når jeg prøvde den, jeg så ut som en dårlig stappa potetsekk eller noe. Kjolen var kort, men uendelig vid. Onsdag fikk den en runde i vaskemaskinen, før jeg ga den en real strekk og litt pressing, og VOILA!!
Er den ikke fiiin? Jeg er så fornøyd, og gleder meg til å bruke den. Med tights, ullstrømper og støvletter tror jeg dette blir en av vinterens vinnere altså, ikke klør den heller!! Og jeg som var sekunder unna å rekke opp hele greia....
Har selvfølgelig påbegynt noe nytt, en vest fra samme heftet faktisk, med garn opprinnelig kjøpt inn til en helt annen vest... Men jeg gidder ikke blogge den, dette er bare tidsfordriv inntil neste store prosjekt ankommer postkassen. Har bestilt mønster til en kjole, samt garn og mønster til en annen, så får bare tiden vise hvilken av de jeg starter på først, og hvilken som blir først ferdig (om noen av de blir). Hvem skulle vel tro at jeg skulle bli slik ei kjole-dame... :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med ferdigstilt kjole, og jeg må si meg enig i at den ble skikkelig fin. Ikke dumt med fukt og strekkmetoden nei.

Hobbymegher sa...

Så utrolig flott den ble!!!

Baddie sa...

Kjolen ble utrolig stilig. Godt at du ikke rakk den opp før du hadde prøvd å vaske den. Er sikker på at det kommer til å bli en slager utover vinteren!

Unknown sa...

Det var en superstilig kjole!!

Anonym sa...

Kjempestilig!!
Du kledte den flott:-D

Anonym sa...

Den ble nydelig. Jeg er nesten helt sikker på at jeg må strikke den til min søster til jul.

Merete Andersen Huser sa...

Hei Jane, jeg fant plutselig denne bloggen, synes det var artig å få vite at du også driver med "hund og håndarbeide"! Jeg elsker fritidsgarn, men siden jeg ikke er flink å strikke, så hakker jeg:o) Hakker og hakker hele tiden og ble veldig inspirert av dine flotte plagg - særlig den lange jakka! Swing it :o)

UnePune sa...

Så godt at du kunne bruke den likevel! Kjempefin kjole =)