mandag 10. mai 2010

Litt om hva dagene går til.

For en tid tilbake fikk jeg en veldig hyggelig sms av min svigerinne. Min niese på 3 år trengte noe å ha utenpå bunaden til 17. mai, og ønsket var noe strikket fra tante Jane.
Tante Jane kastet seg selvfølgelig på oppgaven med en gang, og valget falt til slutt på en kofte, og da var det Sirdalskofta som "vant". Den er nydelig....
Fort gjort å strikke, og morsomt mønster. Smart og pinne nr 3,5
Sånn ser den ut nå, og det er bare "hat-jobben" som mangler, nemlig montering (klippingen er verst, da har jeg skikkelig magevondt) og strikking av stolper og hals.
Jeg vurderer bånd også, men har forløpig ikke hatt hell med å finne riktig bånd (og om jeg finner, vet jeg ikke om de passer til barnekofte)
I påvente av at jeg finner mot til å sy og klippe opp kofta har jeg begynt på en
jakke (kåpe) til meg selv... Jeg tror den blir knallfin, og er superivrig etter å få den ferdig. Håpet er at også tante kan stille med ny jakke på 17. mai (nei, jeg har ikke bunad nei! Hrmf!) og at jeg denne gangen klarer å strikke noe som faktisk passer. Jeg har det med å være litt raus med str.valget mitt...
Mønsteret er fra PT, og strikkes i PT 3 på pinne nr 6. Begge forstykkene er nå ferdig, så "kun" ermene og bakstykket igjen, og heldigvis ett par fridager (les strikkedager) igjen før 17. mai.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Her var det mye lekkert, ha en fortsatt fin dag :)

Hanne sa...

Så utrolig flott blogg du har. DU lager så mye fint :D kofta blir jo så fantastisk :D jeg har også strikket den kjolen i noen innlegg nedover fra sandnes sitt hefte "det første året", jeg strikket den i str 1 år jeg da så da håper jeg prinsessen som skal ha den har begynt å gå litt så det ikke er så farlig at den blir vid, men vi får se :)

Hege sa...

Så masse flott du har her i bloggen din :) Også så kos med en slik liten sms tikkende inn på telefonen da ;)

Ser ut til å bli utrolig lekker! :)

Xhantippe sa...

For ei nydelig kofte. Helidg liten jente som får den,godt å ha ei tante som kan strikke.

Mona sa...

Nydelig kofte! Og lykke til med klippingen :-))

Annelive sa...

Nydelig kofte som ser skikkelig varm og god ut.-)