fredag 24. august 2012

Den store bursdagshelgen.

Helgen som var er den store bursdagshelgen i familien. Tante hadde bursdag lørdag, en bonusniese (tantes barnebarn) hadde bursdag søndag, og min kusine som har bursdag midt i ferien ble også feiret samme dag.
2 av 3 fikk strikkede gaver herfra, mens den 3 måtte nøye seg med kjøpegave, da strikkeprosjektet endte i søpla....  (Tynn Alpakka fra DSA egner seg IKKE til hals, det STIKKER)

Minstemann, Nora som ble 4, fikk Oslo Anorakk og Pannebånd

Oslo-anorakken er strikket i Nepal (må komme tilbake til menge) på pinne 5, mens pannebåndet er strikket i ett nøste Merino Extra Fine, og pyntet med ett lite hjerte i Nepal. 67 masker, dobbel tråd (en fra utsiden, og en fra innsiden av nøstet), pinne 5,  perlestrikk rundt og rundt til nøstet er tomt.

Tante fikk pulsvanter og en litt forminsket variant av Daisy sjalet, forminsket både for at jeg skulle rekke å få det ferdig, og for at jeg i hele tatt skulle klare å få det ferdig. Det er få ting jeg synes er kjedeligere enn å strikke meter på meter med skjerf... :) Men jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet, selv om det ikke bli like vakkert som Liv sitt....  
Jeg har brukt i underkant av 2 hesper BC, Silkeblom extra fine merino, og pinne nr 4.Susie's Reading Mitts strikket i Karisma fra Drops, på pinne 3/3,5. ca 63 g

8 kommentarer:

Miriam sa...

Så fin osloanorakk du strikket, hun ble sikkert superforbøyd.
Og skjerfet var veldig pent .
Er ikke noe glad i å strikke skjerf selv heller.
Synes sjal går raskere.
Kjempefine susie mitts,hvordan synes du str ble.
Synes mine ble veldig stramme.
Ha en fin helg

wigdis sa...

Flotte gaver du har laget Jane, heldig den familien din. Det sjalet i Silkebloom ble nydelig.
Håper du får en flott helg.
klem

LivM sa...

Skal si du har svingt pinnene i det siste. Flotte gaver du gir. Skjerfet ditt ble jo flott, synd du ikke valgte å beholde det selv, men det ble nok en annen som ble glad :-)

Charlotte sa...

Så flotte gaver! Da jeg leste dette kom jeg på at jeg holder på med en Oslo- anorakk selv... Mulig det er på tide å ta den fram fra glemmekassa igjen... Vi har også hatt et bursdagsrush i august... Vi har seks bursdager helt oppi hverandre så når vi er ferdig med alle selskapelighetene er det nesten så vi trenger pause fra både kaker og hverandre :) Ikke bare det, men august blir jo som julemånede nummer 2. Jeg er alltid blakk i januar og i september... :) Derfor har jeg mål og alltid gi hjemmelagede gaver, både for å ikke bare bytter penger, men for å spare meg litt penger samtidig som jeg får holdt på med hobby :) Ligger vel litt dårlig an til jul allerede men... Lenge leve optimismen :)

Silje sa...

Aldeles nyyyydelige gaver!!!

ANNEPÅLANDET sa...

Heldige, de slektningene dine! Det skjerfet er så fiiint! Står på strikkelista mi også (men sukk den er så lang, den lista...). Så at du hadde fått deg ny sykkel forresten, gratulerer! Ha en fin helg!

Hanne sa...

Så utrolig flotte gaver. De som kjenner deg er virkelig heldig. Oslo anorakken er så stilig. Må nok strikke en slik en gang jeg også. Skjerfet du har strikket var alldeles nydelig :D

LisaM sa...

WOW!!! For noen flotte gaver! Flink og snill du søte du☺

Klem fra meg☺