tirsdag 11. august 2009

Kiri-sjal.

Kiri-sjalet ble ferdig i tide!! Men på hengende håret... Jeg måtte gå en time før fra jobb på fredag, for jeg hadde ikke rukket å felle av sjalet kvelden i forveien... Regnet med at det skulle ta et kvarter, og at jeg skulle få skylt det opp og lagt det ut til blokking i løpet av en time, før jeg skulle kaste meg i dusjen og reise avgårde på fest. Skikkelig optimist, med andre ord... :D Vel, jeg brukte 3 kvarter på å felle av, så å starte med blokking da, skjønte jeg at var nytteløst. Kvart over 3 om natta var jeg hjemme fra fest, kastet meg over sjalet, og gud vet hva klokka var når det omsider lå til blokking på et par håndklær på gulvteppet mitt... Ingen enkel sak, knappenålene løsnet, de bøyde seg, og jeg ante i grunn ikke hvordan jeg skulle gjøre det... Ble omsider sånn halv-fornøyd og la meg for å få noen timers søvn før jeg skulle bli hentet kl 1230 lørdag formiddag (før den tid skulle jeg også hente hund, sy i 2 knapper i Fiona'n og feste trådene på sjalet). Men jeg kom i mål!! Og omsider får jeg blogget det også (det hjelper med et spark bak, Judith, så jeg sender det like godt i retur til deg, nå gleder jeg meg til å se ditt sjal:o)) Her ligger det til blokking. Dere racere kan sikkert se at det ikke er helt toppen-blokking, og selvfølgelig ble den ene halvdelen større enn den andre... Men med litt strekking og draing, så så de i hvert fall like ut etter hvert.. :o) Nærbilde av mønsteret. Fargene er litt så som så, og varierer fra bilde til bilde. Jeg kommer tilbake til hva som er riktig farge etterhvert...
Og her, endelig ferdig!!! Synes kanten rundt rullet seg litt, men ellers likte jeg sjalet veldig godt.. Jeg glemte å måle det (og syntes kanskje det var litt snaut), men i og med at vi er omtrent like lange som vi har "vingespenn" vil jeg tro det er ca 160-170 cm bredt.
Dette er garnet som ble igjen... Gulp! Jeg tror ikke det hadde holdt til en omgang engang, så noen ganger skal man ha flaks... Hadde jeg manglet en meter garn til avfellinga hadde det ikke blitt noe gave på tante.... Så jeg brukte altså så godt som 3 nøster med tynn Alpakka fra DSA. Dette er forøvrig det som likner mest på riktig farge... :)
3 gaver i boks, og jeg kunne endelig dra i bursdag. Skjørt til kusine Gry (34 år), Fiona til lille "niese" Nora (1 år) og sjal til tante (61 år).

8 kommentarer:

Mmmarianne sa...

Well done! Sjalet ble nydelig, og jeg må si du har heldige folk rundt deg med DE gavene!

Rekkehuset sa...

Nydelig sjal! Tenker du gjorde stor lykke med alle de flotte gavene:-) Hjertelig hilsen Hanne.

AnitaK sa...

Jøss, det var jammen flotte gaver du har laget. Heldige de som er mottakere av så flott håndarbeid.

Liv sa...

Nydelig sjal. Du har vært flink!

M sa...

Nydelige gaver du har strikket!

Marit Johanne sa...

Sjalet var nydelig. Men du verden for et stressløp for å få det ferdig i tide :D
Og så heldige de andre i familien var også som fikk så fine gaver.

Judith sa...

Sjalet ditt ble kjempefint!! Du er jo utrolig grei som strikker så flotte gaver.

Det stoppet litt opp med sjalet mitt, men det skal bli ferdig! Jeg har bare en lei tendens til å gjøre litt for mye på en gang. Akkurat nå er det kjole på gang, men den skal ha kiri-sjal til :-)
Kommer kanskje til å trenge litt hjelp når jeg nærmer meg avslutningen, er ikke helt stødig i engelske oppskrifter ennå, så jeg har lagret sjal-tråden på hobbyboden.

KRØLLEMIKKEL sa...

Så flott de ble. Takk for inspirasjon som gjorde at jeg hat strikket et KIRI-sjal også! Det ligger noe og venter på deg i bloggen min