mandag 27. september 2010

Finnsnes.

Forrige helg var jeg i Finnsnes å besøkte Ane
Endelig kom jeg meg en tur til Nord Norge, og jeg ble absolutt ikke skuffet. Vi bor i ett vakkert land.
Jeg har selvfølgelig tatt masse bilder, men de ligger foreløpig på kamera *kremt* så ære være iPhone :)

Dette er fra Senja. På denne vakre plassen bor tanten til Ane.

Vi var knallheldige med været, hadde 2 dager med sommertemperaturer og sol fra klar himmel, og 2 dager lettskyet.
Forsinket fly medførte en liten tur til Målselvfossen, som ligger 15 min unna flyplassen i Bardufoss.


Utrolig koselig å tilbringe tid med Ane igjen, å sitte på Gründer med strikketøy og en Frozen Cappucino er absolutt ikke oppskrytt.  
Garnbutikkene på Finnsnes var heller ikke så verst, selv om jeg faktisk ikke handlet annet en 2 små nøster.

På strikkefronten ble det laget 2 små luer til Tuva, som begge gikk i søpla. Den ene skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle montere så den noen gang kunne bli en lue (flaut), den andre ble fryktelig lang og rar og merkelig, og når jeg i tillegg knotet skikkelig med heklekanten, endte den og i søpla...

Men denne lua, etter inspirasjon fra en bok jeg tittet i hos Ane ble ikke så verst. God passform og passer fint til lille Tuva. Strikket på pinne 4, Karisma.


Dette startet og som et lueprosjekt til Tuva, men endte som lue til Hedda (Tuva er 5 mnd, Hedda er 3,5 år, så jeg bommet litt)
Dette er min luefavoritt, på luer til meg selv, og passet også fint til Hedda. Strikket i Freestyle, pinne nr 5


Denne tunikaen har jeg strikket til Hedda tidligere, og endte som favoritt hos henne. Derfor måtte det bli en til, da lille-mor har blitt veldig laaang. Vel, hun er kanskje ikke så lang som jeg trodde, for tunikaen rakk sånn omtrent til nedenfor knærne :D  
Mønsteret er fra PT 88, og den er strikket i PT2 og plumet på pinne nr 6. 100 g (+0,5 m av ett nytt nøste som måtte kjøpes selvføgelig) PT2 , ca 60 g Plumet.


Bellas Votter! Ja, jeg er litt treg! Eviglenge etter alle andre strikker jeg disse, og jeg fatter bare ikke at jeg ikke har gjort det før. De er så fine, så gode, og riktig så kule! Og Petrol er jo bare "min farge" for tiden, så jeg vet ikke helt om disse blir venninnegaven de i utgangspunktet var ment som :D
De er strikket i Alfa på pinne 5. Neste par skal strikkes på pinne 6, jeg strikker stramt, og vottene passer perfekt til mine bittesmå hender.

Og Bella, ja det er altså hovedpersonen i Twillight-serien, en serie jeg har kastet meg over også eviglenge etter alle andre. Og jeg er helt totalt oppslukt, og er vel i grunn litt småforelsket i Edward Cullen. Sukk!!

3 kommentarer:

Ane sa...

Så koselig innlegg da. :) Kjempe koselig å ha deg på besøk også Jane!! Vi hadde da en veldig koselig helg. :)
Kasta du luene? Hehe.. Den rosa-melerte også? :( Jeg strikker den i blått nå..
De vottene ble jo kjempe fine!! Jeg vil også ha. :) Tror ikke jeg skal begi meg ut på knøtte pinner og fletter med det første.. Jeg MÅTTE bare se den siste twilight filmen etter du dro jeg. Den var jo ikke å få tak i på dvd enda, og ikke går den på kino her, så jeg lasta den ned *hysj*. Den var BRA!! :)

Rigmor sa...

her var det mye flott. Kan jeg spørre hvor mønsteret på den tunikaen kommer fra? Har to jenter som sikkert også kunne tenkt seg en slik en! Hihi.
Bella ja. Har strikket de vottene jeg også. I alfa. Kjempe gode og varme! Virkelig en hit! Og filmene, og bøkene er jo bare helt slukende. Jeg er langt fra virkeligheten når jeg setter i gang. Ha en flott dag!

Nina sa...

Her var mye spennende! Flott tunika, nydelige landskapsbilder, og fristende kaffe!