lørdag 6. august 2011

Sommeren 2011

Ja, her har det vært skikkelig bloggtørke. Men det har ikke vært strikketørke :) Litt av hvert har kommet av pinnene i løpet av våren og sommeren, noe vellykket, noe mindre vellykket, og noe katastrofalt mislykket :) Men det har uansett vært en skikkelig egotripp denne sommeren, jeg har kun strikket en liten jakka til Hedda, som jeg også har glemt å ta bilde av, ellers er alt til meg selv:) Sommeren har vært fin og travel, med masse småturer hit og dit. Bl.a shoppe- og kosetur til Gøteborg med min lille niese på 4 år. Fantastisk morsomt å være sammen med denne lille jålefrøkena helt alene for noen dager. Noen fine dager med sol og bading har det også blitt, så batteriene er vel sånn noen lunde oppladet til jeg skal tilbake på jobb mandag. Jeg starter med godbitene først;


"Vimsen-sjal" dette er bare så utrolig deilig på sene sommerkvelder.Heklet av 3 nøster Baby-silk fra DSA på nål nr 5. Det er nesten like mykt og godt som dette:


Men bare nesten, dette er nemlig heklet i Fin fra DSA, et utrolig mykt og godt garn. Her brukte jeg 4 nøster, så det er litt større og enda deiligere :) Oppskriften kommer fra ett par hyggelige damer på hobbyboden :)


Featherweighten min, DEN er god den. Strikket i underkant av 2 hesper Wollmeise på pinne nr 3 og 4. Jeg har strikket den lenger enn mønsteret og med lange ermer. Bortsett fra at ermene blir milelange etter vask, er jeg strålende fornøyd. Bildet yter den på ingen måte rettferdighet.


Poncho etter en Sandnes oppskrift, strikket i lyseblå Alfa.. Den er supergod, og egentlig ganske fin :) Strikket på pinne 7, så dette gikk unna på 2 kvelder i ferien. Sånt kan man like :)


Jakke strikket i Andes fra Drops. Deilig garn, men loer og nupper litt. Jeg har tatt utgangspunkt i en sandnesoppskrift her og, men endret en hel del. Perfekt str når den er nyvasket, men blir litt stor under bruk. Ca 800 gram Andes, pinne 7 (tror jeg?) So far so good, men så kommer noe jeg ikke har vært like heldig med....


Toppstykket. Tunikaen er kjempefin, jeg liker i grunn alt ved den, bortsett fra garnet. Jeg har strikket den i Malsen og Mor's Shetland Soft, og den er fjærlett, noe som gjør at den ikke sitter noe fint.... Den mangler tyngde, og blir litt sånn "vippete" både her og der....


Nøstebarntunika til meg selv har lenge stått på ønskelista, men det ble i grunn ingen suksess. Som dere ser, den har ligget krøllet nederst i strikkekurven i lang tid :) Strikket i 2-tråds fra nøstebarn, og ble i grunn bare feil på de fleste måter. Må finne mot til å feste tråder og vaske den en dag, man kan trylle masse med våte strikkeplagg, så maybe....?

Dette er da katastrofen.... Sandnestunika strikket i Sandnes alpakka. Den SER fin ut, men er helt merkelig på.... En vakker dag skal denne også bli helt ferdig, og kanskje den også går an å trylles til...? Who knows, jeg mister aldri motet :) Og nei, alt dette har ikke blitt strikket i løpet av sommeren, jeg har gjort litt annet enn å strikke også :) Ha en fortsatt strålende sommer!! - Posted using BlogPress from my iPad

5 kommentarer:

wims sa...

Så masse snadder du har laget.De vimsen sjalene ble helt lekre.

Imponert over Tunika produksjonene din også. Uansett lykke eller ikke se de knallfine ut. Drømmer om en sånn nøstebarntunika selv. Har delvis garn liggende så vi får se.

Og featherweighten din ble knallfin. Kanskje må jeg ha meg en til nå altså ;O)

LisaM sa...

Wow!! For en produksjon Jane:) Så mange store, flotte plagg!
Ja, en vask kan gjøre underverker, så det er fortsatt håp;)

I dag er det jobb igjen, ferien er over for denne gang. Det betyr vel at det straks er høst, og det igjen betyr masse strikketid OG tid for mini-strikketreff igjen! Jeg er klar!
Gleder meg til vi ses:) Klem:)

linda sa...

Skal si du har vært produktiv i sommer, så mye flott du har lagd. Tunikaene ser jo kjempeflotte ut, og den Sandnes-kjolen fikser du sikkert ved vask. Utrolig mye som kan endres ved å strekke og tøye litt.
Likte den ponchoen din veldig godt.

Nå gleder jeg meg til vi treffes igjen, da må du ha på deg det du har laget slik at vi kan se med fingrene også. Skulle ha likt å kjent på den Nøstebarntunika'n.

Ha en flott helg.
Klem

wigdis sa...

Hei Jane.
Det er meg som er Linda, bare i tilfelle du lurer. Brukte min svigerdatters PC, og hun var visst logget på Google. Har vært barnepike der i natt, men nå er jeg hjemme igjen en tur.
Ha en fin dag.

Tani sa...

Her var det jammen mye lekkert!! Så flink du er, Jane!! Håper du har hatt en flott sommer, og har ladet batteriene mot en høst jeg håper byr på mange flotte opplevelser og fine dager. Ønsker deg en god helg! Tanja