mandag 24. oktober 2011

Allegheny og Pamuya

For ett par uker siden var jeg på strikketreff i Brumunddal, sammen med en litt redusert gjeng av "Bergens-tog-damene". Som alltid veldig hyggelig å treffe både Wigdis, Lisa og Elin, og denne gangen fikk vi også truffet morgrethe selv, som driver butikken vi besøker... Wigdis har skrevet ett blogginnlegg om treffet her

Wigdis var da godt i gang med å strikke Allegheny, en kjole/genser jeg har hatt oppskrift og planer om lenge, men liksom ikke helt kommet videre med. Har tom kjøpt garn til den tidligere.
Jeg forelsket meg helt i Wigdis sin, og da Morgrethe tilfeldigvis hadde rett garntype i butikken sin, måtte jeg bare kjøpe garn og starte med en eneste gang! :)
Wigdis hadde valgt den fineste fargen sin, så jeg måtte nøye meg med den nest fineste, kan jo ikke være helt copycat heller.... :) Men det kan nok hende det blir en til,og da selvfølgelig i den fineste fargen.
Jeg har helt bevisst strikket den litt kort, jeg har erfaring med at store plagg siger under bruk, men det virker tvert i mot som om dette garnet holder fasongen meget fint. Jeg har ikke vasket den ennå, så en liten vask og fasongstrekk, hadde antakelig gjort seg....

Mønster : Allegheny
Garn: Rowan Felted Tweed DK, 400 gram
Pinne 4
Litt usikker på hvilken str jeg har strikket, jeg har prøvd den ofte og justert ut i fra det.

Pamuya.  

Jeg digger mønsteret i dette sjalet, og har lenge tenkt at jeg ønsket meg ett til. Men det er ett forholdsvis tungt sjal å strikke synes jeg, omgangene blir drøøøøye på slutten, så jeg har utsatt og utsatt. Ikke er jeg særlig tilhenger av helt trekant-sjal heller, jeg bruker sjal som skjerf jeg, og da passer det best at de er litt "avrundet" Men uansett: jeg er nå så lett å friste da, så etter å ha vært på strikketreff hos Projo i september, falt jeg totalt for Livs variant, i dette garnet (siden hennes er vel verdt ett besøk, hun lager utrolig mange og flotte sjal).
Selvfølgelig lå garnet i hyllene hos Projo, så da var det jo ikke annet å gjøre, enn å dra med seg ett par hesper.
Jeg liker store og luftige sjal, så som vanlig har jeg vært raus i forhold til pinnestørrelse... Litt for raus, så jeg måtte være litt "slapp" i blokkinga, for at det ikke skulle blir altfor stort.

Mønster: Pamuya
Garn:  Zen Yarn Garden Serenity Sock, ca 1,5 hespe
Pinner: 4,5

5 kommentarer:

Tebasile sa...

Såå lekker Alleghenyen ble, fargen er råfin. Sjalet er også nydelig.

Vibekes lille ullne sa...

Superfin Allegheny! Lilla blir aldri feil i mitt hode og Rowan felted tweed er et deilig garn! Fin hårfarge til tunika/kjolen også. Nå fikk jeg veldig lyst til å strikke denne jeg også.

Nydelig Pamuya! Veldig kjedelig sjal å strikke, men flott blir det. Blir nok ikke fler her i gården.

Ha en fin uke! :)

wigdis sa...

Fy søren hvor lekker den fargen ble til deg Jane. Helt nydelig, og ja, den fargen må jeg også strikke noe av. Gleder meg til å se den i virkeligheten. Kanskje vi skulle troppe opp i hver vår den 5. hvis det blir noe av.
Nydelig sjal har du også laget.

LivM sa...

Den sitter jo som et skudd på deg. Lekker, og litt av en jobb.
Flott at jeg har inspirert deg til å strikke sjal da! Det ble jo supert!

Hilde sa...

Du å du for en lekker genser, og fargen er rå!!!! Den må nok strikkes her også. Koselig blogg du har. Gleder meg til å følge deg videre.