onsdag 19. oktober 2011

Poncho og litt annet :)

Nok en poncho! Jeg digger poncho'er og denne har blitt en stor favoritt. Oppskriften er fra Sandnes, egentlig beregnet på Alfa, men denne gangen har jeg strikket den i Puno, som bare er helt fantastisk deilig.
Det er en stund siden denne ble ferdig, men i tillegg til en hektisk hverdag, har jeg også slitt med å få lagt inn blogginnlegg... Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har prøvd, kommet ett godt stykke på vei, for så at siden har hengt seg helt!
Jeg måtte strikke på en ekstra kant nederst, perlestrikk, da den ble litt mindre i Puno enn i Alfa. At den i tillegg fikk en litt hard runde i vaskemaskinen gjorde den heller ikke større. Men en 8-10 cm bred ekstra bord nederst gjorde susen!

Mønster: Sandnes Tema 25
Garn: Puno, ca 200 gram
Pinner: 7

I sommer fikk jeg bestilling av lille niese på en fargerik jakke. Hun har valgt både garn og knapper selv (derav den ene grønne blomsterknappen i halsen), og etter en liten tur på hytta var jakka ferdig, og mottakeren snappet den før jeg rakk å få tatt bilder.

Mønster: Utgangspunkt Kragejakke fra nøstebarn, men uten krage
Garn: Fabel fra Garnstudio, ca 150 gram
Pinne nr 3
Str. 5 år

Små nieser fryser også på fingrene, så da er pulsvanter gode å ha. I hvert fall er jeg dønn avhengig av dem selv... Disse er strikket etter "veien blir til mens man går" prinsippet, i Silkealpakka fra Viking. Det gikk med ca 30 gram.


4 kommentarer:

LivM sa...

Lekker poncho. Jeg har aldri strikket en poncho så det var kanskje på tide. men jeg er ikke så modig at jeg har strikkede ting i vaskemaskinen, selv på ullprogram. Gammeldags vet du!
Nydelig jakke og pulsvante!

Vibekes lille ullne sa...

Så mye fint du har strikket og den ponchoen så utrolig deilig ut! Også i Puno da. Har to nøster som jeg koser litt med innimellom, og kan tenke meg hvor myk og god ponchoen er. Flott jakke også! :)

Smarie sa...

Nydelig poncho :-) Jakke og pulsvarmere flott til ei lita jente ja :)

wigdis sa...

Den ponchoen ble sikkert deilig i Puno. Har akkurat strikket meg en liten hals i det garnet og gjett om den er varm.

Nydelige pulsvanter også, tror nok disse tantungene dine blir litt bortskjemt med strikk :) Du må være en alle tiders tante å ha.
Ønsker deg en superflott søndag.
klem