mandag 28. november 2011

Edvard 6 år

Min fetters veldig søte sønn hadde bursdag i helgen, og i tradisjons tro måtte det bli ett strikkaplagg fra "tante". Ikke fordi Edvard selv setter så pris på det, men mamma'n hans gjør det til gangs, så det er kjempemoro å strikke til barna deres.
I utgangspunktet hadde jeg tenkt å droppe det, det florerer ikke akkurat av stilige gutteplagg i strikkeverden. Men mandag kveld satt jeg å bladde i ett heftet jeg strikket fra, og oppdaget denne. At den i tillegg var strikket i Alfa, gjorde oppgaven om å få den ferdig på 5 dager mulig, så på tirsdag var det ut å kjøpe garn. Og det holdt akkurat. Natt til søndag, kl. 0030 ble siste tråd festet :DOppskrift: Sandnes hefte 1109, Mix barn
Garn: Alfa, 8,5 nøste
Pinne nr 6 og 7
Str. 8 år

 I sommer strikket jeg Topstykket, og var svært skuffet og misfornøyd med den. Den er strikket i Malsen & Mor, og jeg likte ikke resultatet i det hele tatt.
Men etter en vask og form-strekk, forandret det hele seg totalt.
Slenger derfor inn ett svært dårlig selvportrett, som bevis for at den blir brukt :)
Jeg har fått ett nytt sjal på topp-lista mi :) In the land of Oz er bare helt genialt. I utgangspunktet holder det med ett hespe garn, men dette kan forstørres og forminskes akkurat som man vil.
Denne gangen strikket jeg det i riller, HELE veien, og det ble veldig bra. Fasongen holder seg veldig mye bedre enn den glattstrikkete varianten, og i tillegg er fargen helt perfekt :)
Selvfølgelig strikket i Malabrigo Sock på pinne 4.


8 kommentarer:

Ane sa...

Den genser ble jo knallfin Jane! Syns fargen var helt topp jeg, og flettene kom fint fram selvom det var en litt mørkere farge. Heldige Edvard som skal få den!!
Topstykket tunikaen er så utrolig fin. Har tenkt så masse på den helt siden du hadde den på deg på et av våre mange kafebesøk..;) Tror jeg må lage en til meg selv på nyåret jeg også. Ikke vanskelig å se på dette innlegget hvordan farger du liker best! ;)

Unknown sa...

For noen nydelige plagg du har strikket! Den guttegensern falt jeg helt for, nydelig.

Ha en fin uke :)

Tani sa...

Som du produserer, Jane! Den genseren var rålekker, heldige bursdagsbarn altså!!Også falt jeg jo helt for de hjertevottene dine! Ønsker deg en flott adventstid!! Klem fra Tanja

Unknown sa...

Fint,fint og fint :-)
veldig fin og stilig guttegenser. Topstykket sitter jo som et skudd. Sjalet er lekkert :-)

wigdis sa...

Så nydelig den genseren ble, den kan vel brukes både til gutt og jente, tror du ikke. Minner litt om hjertegenseren min, så jeg tror ei lita snuppe hadde vært fin i matchende rosa genser :)

Toppstykket ble også nydelig, bra du ble fornøyd selv også.

Ha en fin uke videre.

klem

Vibekes lille ullne sa...

For en flott guttegenser! Helt nydelig med kombinasjon av fletter og farger. Skjønner at mor er fornøyd hvertfall! Og nå fikk jeg lyst til å strikke toppstykket også, akkurat som jeg ikke holder på med nok. Den satt veldig fint til deg! Flott sjal også. :)

Felisi sa...

Knallfin guttegenser! Lurer på om min minste kunne ha lyst på en sånn...
Flott Toppstykke også :)

A-I sa...

Så mye flott du har på merittlista! Den guttegenseren likte jeg godt! Må jo samle inn gutteoppskrifter også jeg nå! Tusen takk for kjempekoselig kommentar i bloggen min!