onsdag 4. januar 2012

Godt nyttår!!

Først av alt: SE HVOR HELDIG JEG HAR VÆRT!!! Jeg har vunnet min første Give away, og det hos selveste Ane. Det er ikke helt sant som Ane skriver, at jeg har så innmari vinnerlykke, for jeg har, foruten en ostehøvel på 80-tallet, aldri vunnet noe som helst, annet enn når jeg er samme med Ane. Hun være med å levere lotto'n en gang altså :o)

Her har det vært julestri og masse å gjøre, så blogging har ikke blitt prioritert :-)
Strikke derimot, det har jeg fått gjort en del av... Både kalendergaver til niesene mine, og ett par julegaver. I år som i fjor og alle tidligere år, var jeg alt for sent ute, så det bli ikke i nærheten av hva jeg hadde tenkt en gang, men noe ble det i hvert fall :o)

Til og med det å få tatt bilder, har blitt nedprioritert i julestria. Eller rettere sagt: GLEMT! Er det mulig!!?! Men noe har jeg tatt bilder av (eller fått), gjerne med dårlig lys og dårlig mobilkamera.
Først ut, kalendergaver til jentene:

Jeg strikket 6 gaver til hver av jentene, så dette er bare en liten smakebit :-) Det ble 2 halser i merino extra fine, Grønn og lilla, rosa og brun. Etter dette mønsteret: Ambitus
Det ble 2 luer med dusk, strikket i Nepal, inspirert av Marte Helgetuns flettelue str 2 og str 5 år
2 par sokker, ett par i fabel og ett par i lilla Merino Extra Fine.
1 par tova votter med snor, str 2 år, strikket i fritidsgarn.
Firkantlue + votter, strikket i Merino Extra Fine, inspirert av nøstebarn mønster. Str 2 år
Pannebånd m/blomst + Vimsensjal i Silkealpakka fra Viking, forhåpentligvis passe til ei på snart 5
Også ble det en tova prinsesskrone til største prinsessa, strikket i fritidsgarn, og selvfølgelig med perlemor-perler :-)

Til jul er det tradisjon med kjoler til jentene, gutta får kjøpegaver... I år var det kun Nora som fikk kjole, Cupcake-kjole, mens Jenny og Hedda fikk jakke (som de har ønsket seg tidligere)
Dette fikk jeg da ikke tatt bilde av, de var jo ferdig sånn ca 5 min før de skulle gis bort omtrent, men jeg har fått ett bilde på sms, og har klart å klippe ut ett hjørne av ett annet bilde :-)


Cupcake-kjole fra Sandnes, str 4 år. Fargen er litt sånn petrol-aktig og grå. Den opprinnelige borden nederst var så knotete og så "tunga-rett-i-munn" at jeg rett og slett ikke gadd. Strikket derfor vanlig vrangbord, og det gjorde i grunn ikke så mye. Det er bra med stasj på kjolen fra før av. Strikket i mini duett på pinne 3,5

Jakka til Jenny og Hedda, str 6 og 8 år.

Denne jakka strikket jeg til Nora på hennes bursdag.
Jeg lovte meg selv at jeg aldri skulle strikke den igjen, pga masse montering og heklekanten som jeg sleit noe innmari med... Men da de to små-prinsessene Jenny og Hedda så den, ønsket de seg også veldig sånn jakke som Nora hadde fått, så da gjaldt det å være kreativ. Jeg brukte maskeantallet og cm-målene fra PT-oppskriften 103-1617, men strikket jakken i ett stykke, med raglanfelling, og med knappestolpe i riller, på pinne 5. Den ble veldig fin, og blandingen av Mandarin Petit og Plumet gav et nydelig mykt resultat. Jeg skal få tatt bedre bilde av den :o)

Onsdag i romjula, etter noen veldig hyggelige juledager, satte jeg nesa mot Brumunddal og strikkekafe hos (morgrethe) sammen med Wigdis og Lisa. Som alltid veldig hyggelig, og når jeg utpå kvelden reiste videre til hytta og nyttårsfeiring der, var bilen litt fullere (av garn) enn før jeg ankom Brumunddal :o)
På hytta ble det Tour de Ski på tv, og masse strikking. Jeg holder nå på med en Marius til meg selv, i Sandnes Alpakka og veldig utradisjonelle farger, samt ett Clothilde sjal i Malabrigo Sock.
Votter til pappa'n min ble det også:


Hjertegode votter, strikket i Lima. Dette startet som en vott til mamma, som ble aaaalt for stor. Pappa bedyret da at han hadde veeeeeldig lyst på votter med hjerter på, så da måtte vi jo fikse det. Men votten som først var tenkt til mamma funket ikke så jeg tidlig, tommelen kom for lavt, så da var det bare å rekke opp og starte på nytt. Pappa påstår at vottene er perfekte, men det hadde han antakelig sagt selv om tommelen var opp ned og midt foran.... :o)

Phu... Dette var langt!
Ønsker samtidig å takke så mye for kommentarene jeg får, jeg synes det er stor stas, og jeg forsøker å gå på gjenbesøk til alle :o)
Ønsker alle ett riktig godt nytt år! Håper 2012 blir alt hva du ønsker deg!


6 kommentarer:

Lisbeth sa...

Godt nytt år!

Jeg ble helt svett av å lese om alt du har strikket før jul. Og dette i tillegg til full jobb! Jeg skjønner godt at du strikker litt fortere enn enkelte andre :)

De hjertevottene til pappaen din er nydelige!!! Jeg har fått oppskrift på dem nå så da kan jeg også strikke meg slike. Om jeg klarer det gjenstår å se.

Gleder meg til å følge deg også i 2012, og ser frem til mange strikkestunder med deg. Du er så kreativ og så innmari dyktig, og jeg setter stor pris på at jeg kan benytte meg av din kunnskap og hente masse inspirasjon fra deg også i tiden som kommer.

Fjellrosa sa...

Godt Nytt år til deg og :)) Ja ble ikke genseren fiin!!! liker den masse...eneste minus var den ble litt lang fra hals til ermer...så den kryper litt oppover da man sitter i den..men deilig..og deilig garn..tusen takk for all hjelp!!!klemmm

tantemaraj sa...

Så masse flott strikk du har gleda andre med!!

Godt nyttår til deg!

wia sa...

Så mange fine julegaver du har laget, må være mange glade mottakere rundtomkring.

wigdis sa...

Godt nytt år.
Jeg visste du hadde vært produktiv før jul, men at du hadde gjort så mye hadde jeg aldri kunnet forestilt meg. Skjønner godt at du har hatt det travelt, kanskje mer travelt enn godt er :)
Mange nydelige ting iallfall, de er utrolig heldige disse tantebarna og alle de andre som du er "tante" til.

Nå er jeg spent på å se genseren din, tror fargene blir supre til deg. Du får ta den med neste gang vi treffes, som jeg håper blir om ikke altfor lenge.
Ha en fin uke videre.

PerJorun sa...

Kan du være tanta mi? Jøss som du produserer! Jaggu er de heldige disse tantebarna dine.

Nydelige firfotingen får en klem fra meg.. ok, du får en du også ;-)